Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Nieuw / Studenten maken navigatiesysteem voor ruiters: Paard&Kaart

Studenten maken navigatiesysteem voor ruiters: Paard&Kaart

Vijf studenten van de mbo-opleiding Paardensport en -houderij en Dierverzorging van Groenhorst Almere baalden ervan dat ze altijd dezelfde rondjes reden. Toen ze voor de opleiding een eigen onderneming moesten starten, bedachten ze een app waarmee ze aan leuke nieuwe buitenrijroutes kunnen komen: Paard&Kaart, waar ruiters hun eigen route in kunnen uploaden. Een navigatiesyteem voor ruiters! De begeleidende coaches en het bedrijfsleven raadde het ondernemersplan af, maar zij lieten zich niet tegenhouden. Nauwelijks vier maanden later is de app te downloaden, is er interesse vanuit Abu Dhabi en mogen de studentes de app presenteren tijdens een Apple event.

 

Doordat gebruikers hun routes uploaden leer je nieuwe routes kennen in jouw buurt of in een voor jou vreemde omgeving. Een docent, die ooit bij Apple werkte, raadde dit idee af: het zou te duur en niet haalbaar zijn. Op 1 februari werd de Apple versie online gezet. Sanne Vos, een van de studenten, legt uit: “De docent die het ons had afgeraden was verrast en direct trots op wat wij hadden bereikt. Hij is meteen op Facebook aan de slag gegaan om Paard & Kaart bekend te maken onder zijn contacten. Een van deze contacten was iemand uit Abu Dhabi, deze meneer heeft contact opgenomen met onze docent en laten weten dat er interesse is voor de app en eventuele financiering mocht dit nodig zijn. Later in februari is de Android versie online gegaan. Wij hebben op dit moment rond de 600 downloads. Populaire routes op dit moment zijn een route in: Purmerend, Leusden en Castricum.”

Verdienmodel
Om de app door te ontwikkelen met meer functies hebben de studentes als verdienmodel  voor adverteren gekozen. Bedrijven gerelateerd aan de paardenhouderij kunnen advertentieruimte inkopen. Ook kan er in de toekomst tegen betaling een uitgebreide versie gedownload worden. Meerwaarde van deze versie is onder andere de optie ‘mijn vrienden’. Deze optie zorgt ervoor dat je vrienden kunt toevoegen waarmee je een buitenrit afspraak kunt maken door een uitnodiging.

App functies
Jouw gereden routes kun je opslaan en terugvinden bij ‘eigen routes’. Kies je ervoor om deze routes te delen met andere gebruikers dan kunnen zij deze terugvinden bij ‘online routes’. Online routes heeft drie categorieën: routes in jouw omgeving, de nieuwste routes en de populaire routes. Met de zoekfunctie ‘zoek route’ kun je een route selecteren door de zoekfilters locatie, afstand en grondsoort te gebruiken. Bij de zoekfilter grondsoort kun je kiezen uit de categorieën: bos, strand, openbare weg, heide, duinen en overig.

Sinds 1 februari is deze app te downloaden in de App Store en de Google Play Store. In een rap tempo veroveren zij een plaats op de smartphones van paardrijdend Nederland. Kijk voor meer informatie op: Paardenkaart.nl of op de facebookpagina.

 

Over Redactie

De redactie van Paardvisie schrijft over alles dat met paarden, paardenmensen en (buiten)leven met paarden te maken heeft. Je bereikt de redactie door te mailen naar info@paardvisie.nl