Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogs / Equiscio: update Conamore (9) aan de lange teugel (video)

Equiscio: update Conamore (9) aan de lange teugel (video)

Weet je nog hoe we Conamore volgden op Paardvisie? Het paard dat naar de slacht zou en werd gered door Bastiaan de Recht en Amber Koppen van NCSAH.nl/Equiscio? Je kon in de artikelen lezen hoe het hem verging en in de video’s kon je er ook beelden bij zien.  Conamore is nog steeds bij Bastiaan en Amber. Inmiddels kan hij aan de wat kortere lange teugel lopen. Kijk de video! Dit is de derde keer dat Bastiaan met hem aan de lange teugel traint.

Hoe het ook alweer zat met Conamore.

Conamore is een erg intelligent en gevoelig paard. Door de harde aanpak die hij altijd kreeg – vermoedelijk onbegrip – was hij gevaarlijk. Hij kon niet gereden worden en je kon hem niet achter zijn schouders aanraken zonder dat hij begon te slaan. Vandaar dat hij naar de slacht zou gaan. Bastiaan en Amber namen hem over en gingen met hem aan het werk. Bastiaan heeft er met Conamore aan gewerkt om weer vertrouwen in de mens te krijgen, daarnaast kreeg hij ook behandelingen van dierenarts/chiropractor Amber en er werd gekeken naar alles wat je zijn management zou kunnen noemen: voeding, beslag, tanden en vrije beweging.

Het ging steeds beter met Conamore. Hij werkt nog steeds liever met iemand vanaf de grond, dan met iemand op zijn rug. Bastiaan begon met hem aan de lange teugel te werken, eerst in de zogenaamde Franse Stijl. Sinds kort kan hij achter Conamore lopen. Dat lukt, en dat is heel bijzonder voor een paard dat eerst sloeg naar alles wat achter hem liep!
Bastiaan begint in de derde positie (achter de schouders) van het Werk aan de hand en de eerste positie van het werk aan de lange teugel. Langzamerhand zal Bastiaan meer achter Conamore gaan lopen, totdat hij in de zogenoemde derde positie loopt.

Wil je de vorige afleveringen over Conamore nog eens zien? Klik dan hier.

 

Over Equiscio, Amber Koppen & Bastiaan de Recht

Equiscio is het bedrijf van erkend paardenarts/chiropractor/acupuncturist Amber Koppen en klassiek trainer Bastiaan de Recht. Ze houden zich bezig met revalidatie voor paarden en training van dressuurpaarden. Daarnaast verzorgen ze opleidingen voor trainers en instructeurs bij de Neo-classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH),