Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Uitgelicht / boeken / Leandro – Marjan Tulp

Leandro – Marjan Tulp

leandro200x320_medium kleinUit liefde voor het paard besluiten Julia, Yana en Maria een probleempaard te kopen en te helpen. Het wordt hun gezamenlijke project. Hoofdredacteur Julia schrijft over het paard in het magazine Galop, paardenfluisteraar Yana traint het paard en osteopaat Maria behandelt hem. Het paard dat op hun pad komt is Leandro, een vijfjarige Akhal-teke-schimmelhengst, die in zijn geboorteland Turkmenistan in keiharde omstandigheden leefde en daar diepe trauma’s aan overhield. De drie vrouwen vallen op zijn bijzondere ogen, die enorme wijsheid uitstralen. Zijn pezige lijf is gebouwd om te lopen, hij doet niets liever dan rennen. Gedrieën gaan de vrouwen met Leandro aan de slag. Met Leandro komen ze in spannende avonturen terecht…

Een verhaal in drie delen: Leandro vindt, waarin hij zijn trauma’s te lijf moet gaan. Leandro wint, waarin hij Alwin treft, de man die een grote rol in zijn leven als endurancepaard gaat betekenen. In deel drie, Leandro verbindt, komt hij in levensgevaar.

 

 

Leandro heeft vijf sterren op Bol.com! 

Recensies van lezers:
‘Leandro laat zien wat je kunt bereiken met een beschadigd dier, als je het maar een kans geeft fantastisch en het is erg realistisch. Eindelijk dacht ik een goed verhaal met herkenbare gebeurtenissen. Voor diegene die denken dat zij alleen op de wereld zijn met een paard vol trauma’s dan is Leandro een mooie weg dromer. De hoop, het doorzettingsvermogen, de liefde, de intriges en vooral de blik in de ogen van dat ene paard heel herkenbaar.’

‘Het is een super spannend boek, een echte aanrader voor de paardenliefhebbers onder ons. Weer eens echt ouderwets en vol spanning kunnen lezen. Echt top dit boek !’

Leandro is te verkrijgen bij de boekhandel, op Bol.com, op Bruna.nl en via Mediaboek.nl
Bestel Leandro mét handtekening en persoonlijke opdracht op hetboekleandro.nl

Auteur: Marjan Tulp
Prijs: 14,95
Aantal pagina’s: 225
ISBN: 978-90-821095-0-4

 

Over Marjan Tulp

Marjan Tulp (1967) bedacht als tiener dat het een goed plan zou zijn om een opleiding te gaan doen en niet 'in de paarden' te gaan. Ze wou dan een goede baan zodat ze haar paard kon onderhouden. Ze deed eerst HBO, toen communicatiekunde (RUG), twee jaar ORUN en de juryopleiding. Wedstrijden reed ze ook, vooral dressuur (t/m ZZ-licht) en ze mocht, met dank aan uitstekende springpaarden, twee keer Z-springen starten. Hetgeen ze niet durfde. Tegenwoordig rijdt ze internationaal recreatie (lees: buitenritten in het grensgebied met Duitsland). Ze schreef voor alle grote paardenbladen en websites en was hoofdredacteur van Bit, Horses.nl en Dressuur. Marjan kan niet slapen als er blogs, leuke ideeën of artikelen in haar hoofd beginnen te ontstaan. In 2014 verscheen haar eerste boek: Leandro, een avonturenroman over een paard. Ze ziet haar paard Merlijn (1994) als haar beste vriend en inspiratiebron. Hij ziet haar als zijn favoriete mens en chef catering.